Send besked

Pil - icon

Tips til at male din væg i en anden farve

maler i nordjylland

Maling af en enkelt væg - hvorfor det er smart

Man kan nok ikke helt sige at de traditionelle hvide vægge er et levn fra fortiden. Dog bliver det mere og mere populært med farve i hjemmet. Hvis dine vægge trænger til lidt farve eller at blive frisket op, så en maling af en enkelt væg en smart løsning. 

Men som med så meget andet der relatere sig til indretning, så er det om at gøre sig nøje overvejelser omkring malerprojektet. Nogle værelser er det mere oplagt at beholde den hvide farve, hvorimod i andre værelser er det oplagt med farver.

Vi ved at farverne i hjemme har en indvirkning på os som mennesker, derfor kan lidt maling bidrage med noget positivt i hjemmet. Derfor kan det være en fordel af male for eksempel børneværelset i en farve, som dit barn kan lide. 

Det kan nemlig være med til skabe en følelse af tryghed og at være tilpas. Ønsker du derimod at give dit hjem lidt mere personlighed, så kan du også med fordel gøre brug af at male en enkelt væg i en anden farve. Der er mange muligheder, men det er også vigtigt at du gør dig overvejelser omkring selve farven malingen skal have, da den helst skulle komplementere den allerede eksisterende indretning.

Værd at vide inden du går i gang

Er du i tvivl om, hvilken farve der vil passe ind, så kan du altid finde inspiration på nettet omkring farvevalg, eller spørge et malerfirma om råd.

Vi oplever ofte, at mange løber ind i udfordringer, når der skal males vægge. Nogle oplever efterfølgende at malertapen har siddet skævt, hvor andre har oplevet at kanterne ikke blev skarpe. 

Uanset udfordring, så kan vi hjælpe med at gøre dit forarbejde så godt som muligt. At male vægge behøver nemlig ikke være så svært. Og når du har sørget for, at have dit forarbejde i orden, så ender du ofte med et langt pænere resultat. Et resultat du kan få glæde af, mange år frem.

Sådan maler du en enkelt væg i en anden farve

Når du har fundet ud af, hvilken farve du ønsker at male din ene væg i, så er det vigtigt at du forbereder korrekt, inden malingen påføres. Herunder kan du læse guide der vejleder dig trin for trin, så du er godt udrustet til at male en væg i en anden farve.

Trin 1: Afdækning

Det kan nok ikke undgås at du skal dække tilstrækkeligt af. Det gælder uanset om du maler med rulle eller pensel. Malersprøjt er svært at undgå, så det er en god idé at dække godt af fra start. 

Hvis du vil beskytte dine gulve bedst muligt, så er det bedst at bruge afdækningspap eller malertæpper. Det suger nemlig den nedfaldne maling. Til møbler er det bedst, at de samles på midten og dækkes til med plastfolie.

Husk at fastgøre afdækningen med malertape, ellers kan du risikere at glide i det eller at det falder af.

Du kan med fordel også fjerne alt på væggen som du skal male på, både søm, skruer, billeder mv.

Trin 2: Brug fugemasse

Hvis du ønsker en pæn og ensartet væg, så skal sprækker og revner udfyldes med fugemasse. Ofte opstår disse revner eller sprækker omkring fodpaneler og indfatninger.

Fugemasse køber du bare nede i dit lokalebyggemarked. Det anbefales at bruge en vandfast akrylfugemasse.

Trin 3: Vask væggen grundigt

Når du både har afdækket og udfyldt sprækker og revner, så er det tid til at få vasket væggen ren. Her er det bedst at bruge grundres, da det fjerne fedt og skidt, samt forhindre at malingen laver skjolder. Husk dog at grundrens skal fortyndes med vand, da det er et koncentrat.

Derudover anbefaler vi også at du bruger en fiberklud til at vaske væggen af med. Den har nemlig en god sugeevne og opfanger støv godt.
Afslutningsvis vasker du væggen med almindelig vand.

Trin 4: Få skarpe kanter med malertape

Dette er sidste skridt, inden du kan begynde at male. Men dette trin er også enormt vigtigt, da mange ofte laver fejl her, og ender med ujævne kanter, når der er blevet malet.

En god ide er altid at optegne linjemarkeringen for, hvor tapen skal side. Det bedste er at bruge en kridtsnor, da den nemt kan tørre stregen væk igen. Dog er det også muligt at bruge en blyant, det kræver dog lidt mere at få stregen væk igen.

Når du har tegnet din streg, så sættes malertapen på langs den yderste kant. På den måde bliver den også malet over. Det er en god ide at finde ud af, hvor længe din malertape kan side på væggen, uden at den brænder fast.
Ved stikkontakter og lampeudtag kan du med fordel fjerne dem, male med den ønske farve og så montere dem igen. Det gør slutresultatet betydeligt pænere.

Malertape trick

Hvis du ønsker at tapen lukker helt tæt, så findes der et trick til det. Når malertapen sidder på væggen, maler du tapen over med væggens oprindelige farve og lader dette tørre. Så tager du den ønskede farve væggen skal males i og maler over med. Husk at fjern tapen mens malingen stadig er våd, og ikke først når den er tør. Du får et lang pænere resultat, når du hiver tapen af ved våd maling.

Trin 5: Tid til at male en væg i en anden farve

Nu er alt forarbejdet udført og du kan nu med god samvittighed begynde at male.

Når du maler din væg, er det vigtigt at du maler vådt i vådt. Det betyder at du hele tiden maler indover et område, som stadig er vådt. Vi anbefaler altid at malerarbejdet bliver delt op i bidder. Så kan man for eksempel, male en del af kanten og så gå i gang med den tilhørende del af væggen.

Derefter fortsætter man med kanten, og samme rutine. Det er vigtigt at huske, da malingen ikke måde tørre, før du får malet videre.

Hvor meget maling skal man bruge til en væg?

Det er ikke lige til at sige specifikt, hvor meget maling du behøver. Det handler om at finde en gylden middelvej, så du ikke får malet for meget på væggen og slibe bagefter, samtidig er det vigtigt at undgå at skulle presse malingen på væggen, for at det hænger fast.

Der findes dog en måde, hvor du kan beregne en cirka mængde.
Start med at udregne, hvor stor arealet er på din væg. Det gør du ved at tage højden og bredden og gange de to tal.
Eksempel: Din væg er 6 m. bred og 2 m. høj, så er arealet 12 m2.

Derefter dividere du arealet af væggen med hvor langt malingen rækker.
Eksempel: Er arealet 12 m2 og er malingens rækkeevne 4 m2/liter, så skal du bruge omkring 3 liter maling til din væg.

Det kan dog være nødvendigt at male væggen flere gange. Dette er dog noget, som er helt op til dig og hvor meget du ønsker malingen skal dække.

Husk altid at trække døre og karmes areal fra, da de jo ikke skal males.

Få professionel hjælp til maling af væg i en anden farve

Selvom det kan gøre meget for indretningen, at male en enkelt væg i en anden farve, så følger der også meget arbejde og udfordringer med. For hvad farve skal væggen have? Er væggen vasket ordenligt? Sidder malertapen ordenligt? Er bare nogle af de usikkerheder og spørgsmål, som der er i forbindelse med at male. I sidste ende ønsker man jo et flot og pænt resultat allerede første gang.

Vil du være sikret et flot og pænt slutresultat, så er du altid velkommen til at kontakte JKA microcement og malerfirma. Vi har mere end 10 års erfaring med at maling af hus, maling af badeværelse og mange flere maleropgaver. Vi hjælper dig også gerne med rådgivning omkring valg af farve. På den er du sikret den bedste løsning, som matcher dine ønsker og behov.

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud på dit malerprojekt. Vi er til at fange på telefon 50558650 eller send en mail til os på jka@jkamicrocement.dk.

Se mere

Maling
Gode tips

Skal man male 1 eller 2 gange?

Skal man male 1 eller 2 gange? Står du overfor en renovering? Eller har du lige købt bolig, og indretningen er ikke lige din smag?

maler
Gode tips

Fordele med Polyurethan gulv

Hvorfor vælge polyurethan gulv? Polyurethan gulv er et vidunderligt valg, som er et godt valg til både hjem og kommercielle projekter. Det er stærkt, holdbart

Call Now ButtonRing 50 55 86 50