Send besked

Pil - icon

Microcement – vejen til et moderne look

Hvad er microcement?

Til starte med, skal vi nok lige have klarlagt, hvad microcement egentlig er. Det, er kendt under navnet micro-beton, silkecement, polymerbeton mv. Lige så mange navne, der er for microcement, lige så mange anvendelsesmuligheder har du også, når du benytter dette materiale. Det er en belægningsform, der kan anvendes på alle typer af overflader, dette gælder blandt andet gulve, vægge, borde mv.
 
Selvom microcement er baseret på cement, så er det også blandet med polymer, hvilket giver belægningen nogle unikke egenskaber. Det kan som sagt bruges i flere forskellige rum, hvor du kan folde dig ud kreativt med materialet. Du får altså mulighed for at sætte dit eget præg på din indretning og give det er mere personligt udtryk. 
 
Selvom det er baseret på cement, så er du ikke begrænset af, kun at have grålige farvenuancer. Det kommer i mange forskellige farver og nuancer, så det altid er muligt at vælge den løsning, som passer til netop dig. 
 
Når materialet er blevet lagt, så kan den færdige overflade være grov og struktureret, eller glat og fin, og et sted midt i mellem. Det er nemlig metoden der benyttes til at påføre microcementet, som afgører resultatet af den færdige overfalde. Derfor vil du altid have en helt unik overflade, når du benytter microcement. 
 
Det anbefales altid at forsegle overfladen til sidst. Dette gøres for bedst at kunne bevare det flotte udseende, og af hensyn til rengøringsvenligheden. 

Hvor kan det anvendes?

Som beskrevet længere oppe, så kan microcement bruges på mange overflader i hjemmet.

Her kan du læse, hvor det oftes bruges:

 • Badeværelset – her er det populært at lægge microcement over fliserne på badeværelset. Du kan samtidig vælge om overfladen skal være helt galt eller skridsikker.
 • Bordplade – her kan det lægges på køkkenbordet, spisebordet eller et helt tredje bord. Mange bruger microcement her grundet det morderne look, holdbarhed og den nemme vedligeholde.
 • Gulv – skal gulvet renoveres, så er det et oplagt valg. Her får du gulve, som er nemme at rengøre, har en lang levetid og som er utrolig slidstærke.
 

Men der er ikke en facit liste over, hvor man kan bruge microcement. Dette var et udpluk af de mest populære formål med microcement.

Hvilke fordele og ulemper ses der ved microcement?

Som med alt andet, er der både fordele og ulemper ved at benytte microcement. Dette er vigtigt at vide, så du kan tage den rette beslutning for dig og dit hjem. 
At bruge microcement har en lang række fordele, men ingen fordele ude ulemper. 
 
Fordelene er:
 • Det er nemt at rengøre
 • Du undgår ujævnheder i overfladen
 • Lav vedligeholdelse
 • Lang levetid
 • Høj slidstyrke
 • Vand-, smuds- og støvafvisende
 • Stort farve – og finish udvalg

Ulemperne er:

 • Tørretiden er ofte lang
 • UV stråler kan forårsage misfarvninger i microcementen, da det er følsomt overfor sollys

Kan jeg gøre det selv?

For at du kan få den perfekte overflade, er det nødvendigt at få autoriserede håndværkere til at lægge microcementen. Dette er fordi, de har den rette viden og kompetencer til, at kunne opnå den optimale kemiske reaktion som den perfekte overfalde kræver.

Derfor er microcement ikke noget du kan lægge på selv. Hvis du ønsker at gøre det selv, eller er glad for DIY, så er det basebeton du skal benytte.

Er du blevet nysgerrig om dette kunne være noget for dig? Eller vil du blot være sikker på, at resultatet bliver helt perfekt? Så er du altid velkommen til at kontakte JKA microcement og malerfirma. Du kan også læse mere om vores arbejde med microcement her.

Se mere

Maling
Gode tips

Skal man male 1 eller 2 gange?

Skal man male 1 eller 2 gange? Står du overfor en renovering? Eller har du lige købt bolig, og indretningen er ikke lige din smag?

maler
Gode tips

Fordele med Polyurethan gulv

Hvorfor vælge polyurethan gulv? Polyurethan gulv er et vidunderligt valg, som er et godt valg til både hjem og kommercielle projekter. Det er stærkt, holdbart

Call Now ButtonRing 50 55 86 50