Send besked

Pil - icon

Bliv kreativ med dine gulve med epoxy maling

microcement

Hvad er epoxy maling?

Epoxy er en form for maling, som består af en hærder og en base. Disse to komponenter bliver blandet sammen umiddelbart før de bruges, hvortil det efterfølgende påføres på det ønskede lige efter. Når først epoxy er tørt og hærdet, så er selve overfladen utrolig modstandsdygtig og robust. Derfor skal blandingen og påføring ske ganske hurtigt.

Fordi epoxy er så modstandsdygtigt, har det længe været et traditionelt materiale at anvende indenfor industri, landbrug og erhverv. I løbet af de seneste par, er brugen af epoxy i de danske hjem, blevet markant populært. Denne stil er mere rå og industriel.

Epoxy er også ofte benyttet som topcoat på gulve lavet af beton. Det skyldes af malingen kan give gulvet den optimale beskyttelse mod slitage og de mange mennesker der skal gå på det.

Du får nemlig et utrolig flot resultat, der vil holde i mange år, da denne type maling har en lang holdbarhed. Holdbarheden er estimeret til at være mellem 15 og 20 år. Samtidig får du også et gulv helt uden revner og fuger, hvilket gør rengøring og vedligeholdelsen lige så let som en leg.

Der har tidligere været usikkerheder omkring, hvorvidt epoxymaling kunne indebærer nogle former for sundhedsrisici. Men dette hører fortiden til, da vi i dag fremstiller malingen uden nogen former for skadelige opløsningsmidler.

Hvor kan man bruge epoxy maling?

Epoxy maling er yderst alsidig, da det både kan anvendes på gulvet, fliser og andre overflader der kræver robuste og let rengørelige overflader.

Hvis du godt kunne tænke dig et gulv, der nemt kan vedligeholdes og rengøres, så er epoxy et oplagt valg. Det samme gælder, hvis du har gulvfliser på dit badeværelse, som er slidte, misfarvede eller som du ikke længere ønsker.

At male dine gulvfliser på badeværelset, kan været et billigt alternativt til udskiftning af nye fliser. Derudover kan du få et gulv, som er stød- og skridsikkert. Dette er klar en fordel ude på badeværelset, når gulvet ofte bliver vådt efter et bad.

Epoxy er også oplagt at bruge i køkkenet, garagen, på trappen eller kælderen.

epoxy maling
epoxy maling

Epoxymaling farver

Med epoxy maling får du et væld af muligheder når det kommer til designet. Her kan du udfolde dig kreativt og forme det efter dine ønsker og behov. Traditionelt set er epoxymaling gråt og meget industrielt, men udviklingen har været stor gennem de sidste mange år.

Du kan nemlig kombinere de farver, forskellige mønstre og nuancer til en helt unik farve, som kun kan ses hos dig. Du bestemmer selv, hvordan din indretning skal se ud, når du bruger epoxy.

Derudover findes epoxy maling i forskellige finish, hvor du både kan vælge mat, glansfuldt eller noget midt i mellem.

Guide til et nyt og flot epoxy gulv

Er du blevet glad for idéen om epoxy, og ønsker det som en del af din indretning? Så får du her en komplet guide til, hvordan du kan få et epoxy gulv.

Trin 1
Har du gulvvarme, så skal den være slukket under hele projektet. Det gælder både inden malingen og mens det hærder.

Trin 2
Er der epoxy på gulvet i forvejen, så er det vigtigt at du først sliber gulvet. Du behøver ikke slibe det helt i bund, men den blanke overflade skal du have slebet væk. Det vil gøre at malingen hæfter langt bedre. Husk at være grundig når det kommer til fjernelse af slibestøvet. ‘

Trin 3
Nu er det tid til at vaske gulvet med gulvsæbe. Herefter lader du gulvet tørre helt. Helst betræd kun gulvet med strømper fra nu af.

Trin 4
Har du paneler eller andet, som ud ønsker at skåne, så er det nu at du skal få dækket fuldstændig af. Du kan dog godt skippe dette trin, hvis du er forsigtig langs kanter og paneler, når du maler.

Trin 5
Start fra den ene side af, så du ikke ender i midten eller ude i hjørnet.

Trin 6
Nu er det tid til at sikre, at dit malergrej er klar til brug. Har du en ny malerruller, så er det en god ide først at få de små løse hår væk. Dette gøres ved at tape den ind i malertape og så fjerne tapen igen. Gentag gerne et par gange mere, samt ved hver ny malerrulle.

Trin 7
Nu skal du til at blande de to komponenter, epoxy består af. Først skal hver af komponenterne dog piskes hver for sig. Dette gør du ved at bruge en skruemaskine og et piskeris.

Efterfølgende blandes indholdet fra den lille spand over i den store spand. Dette piskes nu grundigt sammen i 2 minutter. Nu skal du hælde malingen over i en ren malerspand, hvor din malerrulle passer ned i.

OBS: når de to komponenter er blandet sammen, begynder malingen allerede at hærde. Du har derfor kun omkring 1 time til at få malet gulvet.

Trin 8
Nu gælder det om, at få smurt malingen på gulvet i en fart. Tag derfor en bred pensel og start med at male kanterne først. Husk altid at male vådt i vådt.
Når du har malet kanterne, så kan du tage din malerrulle og male.

Trin 9
Når du er færdig med at male gulvet, skal det tørre i 16-18 timer. Får det mere end det, altså 24 timer, så risikere du at malet er helt hærdet. Det betyder at malingen vil hæfte dårligere og du vil være nødsaget til at slibe overfladen igen og gentage trin 2.

Når der er gået omkring 16-18 timer, kan du godt gå på gulvet uden at der sker noget.

Trin 10
Efter de 16-18 timer, er det tid til at male igen. Du kan sagtens bruge den samme farve, men malerullen skal udskiftes. Gentag samme fremgangsmåde som før.

Trin 11
Når du har malet færdigt, er det tid til at epoxy malingen hærder i fred og ro. Det vil kræve et par dage, før du kan tage det ordenligt i brug. Gennem hærdningen sker først efter cirka 7 dage.

Få hjælp til din epoxy maling

Selvom du sagtens selv kan sørge for dit epoxy gulv, så kræver det både det rette kendskab til farve blanding, valg af materialer samt kompetencerne til at gøre forarbejdet ordenligt. Af samme grund, vælger mange også, at få en hjælpende hånd til det.

Hvis du ønsker at vide mere om epoxy, eller ønsker noget sparring omkring dine epoxy muligheder, så kan du klikke her og få mere information

microcement

Se mere

Maling
Gode tips

Skal man male 1 eller 2 gange?

Skal man male 1 eller 2 gange? Står du overfor en renovering? Eller har du lige købt bolig, og indretningen er ikke lige din smag?

maler
Gode tips

Fordele med Polyurethan gulv

Hvorfor vælge polyurethan gulv? Polyurethan gulv er et vidunderligt valg, som er et godt valg til både hjem og kommercielle projekter. Det er stærkt, holdbart

Call Now ButtonRing 50 55 86 50